Известие

Collapse
No announcement yet.

Боксер и тракане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Боксер и тракане

Моя боксер претраква много странно - само от 1000 до 2000 оборота.
    Маслото ми е истинско - Texaco (10 W 40 (сега съм с 15 W 60 - трака по същия начин, но не го гори ... не че 1 литър за 8000 е много ама все пак)). Знам, че всички препоръчват селения в червените кутии за Алфа Ромео, но се съмнявам че това ще оправи нещата.

Та въпроса ми е - когато е от маслото тракането постоянно ли трака или само в споменатите от мен обороти?
    145 1,6 Boxer

Има няколко варианта за тракането,трябва да се погледне от майстора ти и да каже дали са повдигачи,лагери и т.н.По описание няма как да се определи с точност Не е лошо да вземеш мерки, че след тракането идват и големите ядове Успех
    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
    0899832271 Сашо

Comment

Да не те плаша много, но странното тракане обикновено е следствие на износени биелни лагери. Някога в миналото имах 33 с такъв проблем. И след като си направих ремонт на двг, пак имаше тракане . След повторно отваряне на двг, се оказаха втулките на буталните болтове. След тая одисея мотора пееше, а аз отънях с ... маса пари.
      Намери си човек за диагностика, който наистина за разбира от боксери, след това решавай какво да правиш. Успех!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
        Да не те плаша много, но странното тракане обикновено е следствие на износени биелни лагери. Някога в миналото имах 33 с такъв проблем. И след като си направих ремонт на двг, пак имаше тракане . След повторно отваряне на двг, се оказаха втулките на буталните болтове. След тая одисея мотора пееше, а аз отънях с ... маса пари.
        Намери си човек за диагностика, който наистина за разбира от боксери, след това решавай какво да правиш. Успех!
        Аха, ами то е доста странно - ако ускорявам плавно не трака, също така като загрее пак не трака. Но понякога чатка ...
        145 1,6 Boxer

Comment

Най-специфичното е следното: като форсираш плавно на място, може да не чува или много слабо; но като дръпнеш крака от газта - за момент тракането става по-силно и вече се чува. Но това е само на място. Когато си на ход, понеже двг е натоварен, може и да не го чуваш толкова силно. А и движение има и други шумове ...

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
            Най-специфичното е следното: като форсираш плавно на място, може да не чува или много слабо; но като дръпнеш крака от газта - за момент тракането става по-силно и вече се чува. Но това е само на място. Когато си на ход, понеже двг е натоварен, може и да не го чуваш толкова силно. А и движение има и други шумове ...
            Ами при мен ако не е натоварен двигателя въобще не се чува - тоест на празен ход нищо не трака. Най-изразително е на втора. На трета и нагоре колкото и да натискам нищо не се чува ... Шантава работа
            145 1,6 Boxer

Comment

Така от приказка няма да е точна диагностиката, най-добре е да я види човек, който наистина разбира от боксери. Мисля, че в София има такива хора - потърси из форума инфо. Успех!

Comment

Working...
              X